De Fanfare (Omroep Gelderland)

Met veel plezier werk ik als camjo en redacteur aan de mooie documentaire serie over het wel en wee van de fanfares in Gelderland. Bekijk meer afleveringen via uitzendinggemist.nl

14-delige serie over fanfares Fanfares zorgen van oudsher voor de muzikale omlijsting in ieder dorp of stad. Onmisbaar bij de intocht van sinterklaas, tijdens de kermis of andere feestelijke gebeurtenissen. Maar dat is zeker niet het enige wat ze doen, tegenwoordig zijn fanfares ook vaak concertorkesten. 
Spelen bij de fanfare wordt je vaak met de paplepel ingegeven. Veel mensen leren hun eerste muziekinstrument bespelen bij de fanfare. Het zijn hechte verenigingen, waar het lidmaatschap over gaat van generatie op generatie en een 40 - jarig lidmaatschap geen uitzondering is. De tijden veranderen: bij vele fanfares loopt het ledenaantal terug. Daarom moeten fanfares creatief zijn en vernieuwen.

 

De komende weken volgen we verschillende fanfares in Gelderland die allemaal hard aan de weg timmeren, maar die vooral ontzettend veel plezier beleven aan het gezamenlijk muziek maken! 

Bron tekst en foto rechts: Omroep Gld