Clubgenoten (Omroep Gelderland)

Een prachtige kans: zelf een complete uitzending mogen ‘maken’. Als regisseur kreeg ik deze opdracht bij Omroep Gelderland. Samen met een geweldige redactie maakte ik onderstaande aflevering met profvoetballer Stijn Schaars. Ik was verantwoordelijk voor het scenario, draaiboek en de montage.

In Clubgenoten herenigt Froukje Jansen vrijdag 5 juni PSV-voetballer Stijn Schaars met zijn oud-ploeggenoten van De Bataven. Centraal staat het D-pupillenteam uit het seizoen 1995-1996.

Landskampioenschap
Froukje krijgt een uitgebreide rondleiding door het PSV-stadion, maar krijgt ze ook de kampioensschaal te zien? Schaars werd dit seizoen landskampioen met zijn club PSV, maar had daar door blessureleed nauwelijks een aandeel in. Pas toen de schaal al binnen was, maakt hij zijn eerste minuten in het elftal van Philip Cocu in de uitwedstrijd tegen Excelsior. 

“Het is gewoon vervelend, als voetballer wil je een aandeel hebben op het veld. De laatste wedstrijd thuis tegen Heracles was ik fit, maar helaas gunde de trainer me geen minuten.”

Jeugdjaren bij Vitesse
Als kleine jongen kreeg de middenvelder aanbiedingen van Ajax en Feyenoord, maar het werd uiteindelijk Vitesse omdat hij daardoor dicht bij huis kon blijven en als talent in een veilige omgeving op kon groeien. “Ik was heel lang heel klein en toen kreeg ik groeipijnen, waardoor ik een seizoen lang niet kon spelen. Mijn jeugdtrainer Theo Bos is toen voor mij in de bres gesprongen en heeft gezorgd dat ik mocht blijven, daar ben ik hem nog steeds heel dankbaar voor.”

Bekijk de complete uitzending.